HÅVARD PEDERSEN OFFICIAL WEBSITE
havardpedersen.com © 2006-2011


June 8, 2011
JON SEYMOUR'S "FROM BLUES TO ROCK SHOW" INTERVIEW WITH HÅVARD, FOR HERMITAGE FM 99.2 (UK)


November 23, 2010
TV NORD INTERVIEW

Click on the image to see the interview

November 17, 2010

Føler seg bra
Håvard Pedersen har flyttet hjem igjen til Alta etter noen år sørpå. I disse dager gir han ut sin debutplate som heter Never felt so good.

På plata har han fått med seg et aldri så lite stjernedryss i seg med gjesteartister.
Source: ALTAPOSTEN.NO

Click on the image to see the interview

August 7, 2010
FINNMARKING GIR UT PLATE MED EUROPE-GITARIST


Håvard Pedersen (36) har fått Europe-gitarist John Norum og en rekke kjente musikere med når han platedebuterer 1. september.


Altaværingen Håvard Pedersen (36) gir ut plate med gitarist John Norum fra Europe. Foto: MMS

– Det skal bli godt å få det ut. Det har vært mye arbeid, slår 36-åringen fast.
1. september kommer plata «Never felt so good» på Cinematic records. Plata inneholder tre coverlåter og ni egneskrevne sanger.
– Jeg liker Manic Street Preachers, Thin Lizzy og The Beatles. Så jeg er nok påvirket av disse, svarer finnmarkingen når han skal beskrive plata si.

Fikk stjernehjelp
På albumet har han bl.a. fått hjelp av TNT-gitarist Ronni Le Tekrø, MGP-artist Alexander Stenerud og flere lokale musikere i og rundt hjemstedet Alta.
Plata er innspilt i Alta Lydstudio og ble til mye på grunn av fetteren, Europe-gitaristen John Norum.
– Han var på ferie hos meg og så dro vi i studio. Der begynte han å legge gitar på mine låter, og jeg syntes det ble så bra at han på mange måter ble en fødselshjelper for plata, forklarer Håvard.

Har ingen popstjerne-drømmer
Ett og annet råd fra fetteren, som med Europe har solgt ti millioner plater, har han også fått. Europe-gitaristens team har blant annet hjulpet altaværingen med egen hjemmeside.
Ambisjonsnivået er derimot langt mer beskjedent enn fetterens mereittliste.
– Dette er en guttedrøm jeg alltid har hatt og drømmer er til for og realiseres, det er jo derfor man lever. Jeg har egentlig ingen andre ønsker med denne plata enn å bare få gitt den ut.
Håvard Pedersen er til daglig «George Harrison» i The Norwegian Beatles og har drevet med musikk siden han var guttunge. På plata blir det følgelig nok også en versjon av The Beatles og George Harrisons «While My Guitar Gently Weeps».
36-åringen vedgår at han platedebuterer senere enn de fleste aktive musikere.
– Men jeg synes det er bedre sent enn aldri, smiler han.

HØR EN SMAKEBIT FRA PLATA: I LOVE THE SUN

Robert Greiner
Source:
NRK.NO

August 7, 2010
Deilig å få det ut


Håvard Pedersen fra Norwegian Beatles slipper solodebuten 1. september.

SAMARBEIDSPLATE: En rekke artister er med på Håvard Pedersens plate som slippes i neste måned. Her er han i studio med Europe-gitarist John Norum. (Arkiv) Foto: Rolf Edmund Lund

Det er over ett år siden Altaposten fortalte at Håvard Pedersen skulle gi ut soloplate. Nå er slippdatoen endelig klar, og 1. september kan du hente debuten fra butikken.

Plata inneholder nye og gamle låter, spilt inn i Alta lydstudio med Kjetil Linnes som produsent.

– Det blir deilig å få det ut. Noen låter er 10 år gamle, og en tekst er vel dobbelt så gammel fra da jeg bare var guttunge, sier Pedersen.

Med seg har han et kobbel av gjestemusikere, deriblant Europe-gitarist John Norum.

– Jeg er fremdeles himmelfallen. Han spilte ikke én tone feil.

Også med er Kai Somby, Petter Carlsen, Kai Skimelid, Kjetil Linnes, Ronni Le Tekrø, Wenche Hætta og flere. Carlsen synger på to av låtene, deriblant en tung Pussycats cover med «Just A Little Teardrop».

Takker Linnes

– Det er en tung Metallica-versjon som ble skikkelig bra, sier Pedersen.

Ved siden av denne coverlåta blir det også plass til Thin Lizzy. Ikke mange blir overrasket over at Norwegian Beatles-gitaristen har med et spor fra Liverpool-bandet. Pedersen har valgt ut «While My Guitar Gently Weeps» hvor det også er plass til en utvidet solo.

Gitaristen er glad for at han valgte Kjetil Linnes som produsent. Gjennom prosessen oppdaget Pedersen at opptakene ble best når de skjedde spontant.

– Han fortjener en stor takk. Noe av det som er på plata ble fanget opp uten at jeg var klar over at han gjorde opptak. Man har en tendens til å jobbe for mye og overprodusere.

Nøytrale forventninger

Å spille inn hos Ronni Le Tekrø var også en opplevelse.

– Han er en skikkelig kunstnertype og har en fantastisk stemme. Han spiller gitar og solo på en ganske heavy låt som Kai Somby skal synge på. Det siste er det eneste som gjenstår av innspillinger.

Pedersen holder forventningene nøytrale når det gjelder mottakelsen blant publikum og radiostasjoner.

– Det går gå som det går. Hvis det blir godt mottatt er det bra. Jeg har ikke noe imot å bli spilt døgnet rundt på P4. Hvis ikke har jeg endelig fått gitt ut plate i løpet av mitt unge liv.

Lars Richard Olsen
Source: ALTAPOSTEN.NO


INTERVIEWS